Salam pembuka bicara...

Salam pembuka bicara...

Tuesday, April 19, 2011

Appointment 1 ~

Posted by Emiera Roselle at 10:32 PM 0 comments



Hari ni aku g Klinik Pergigian Zahida kat seksyen 8..nape aku gi sane eh?? hehe..smlm aku de tepon klinik tu..kate aku, aku mau uat check-up..so, dia kate kol5.30 esok dtg..huhu..dh tbe ari ni..hari ini merupakan pengalaman baru buatku..aku ke sana dgn teksi..fes time sowg2..hehe..ye lah kan owg bawu kat cni..xtaw mane arah nye..pndu teksi tu mule nye nk anta lg 1 pnumpang tu, aley2 x jd lak..buat laa u-turn n then anta aku ke sane..dh tu mesti laa bayaran nye pon lbh..huh..geram jgek laa..sbb tmpt nye dkt jer..huh..Rm6..tp prasaan geram tu x de laa sgt..sbb pmndu teksi tu mesra owg nye..lps dia anta aku dia de bgtaw kat mane nk dptkan bas atau teksi..cam tau2 je aku x taw..hehe..sng laa ckit aku..fes time dtg ctu..mane laa aku tau kn..

ok..aku pun gi naek tgkat 1 klinik tu..wah! nk taw x..klinik tu cntik taw..kakak kat kaunter tu pon mesra n baek jer..suke aku dtg ctu..sesudah tu aku pun disuruh isi kad coklat..ape tu?? alahai kad yg biase tu kalo g klinik ke hospital fes time..msti kne isi kn..lps isi tu, aku pun gtaw laa pe hajat aku dtg ke ctu..ha! nih jwpn nyer..aku nk uat rawatan ortodontik..mesti ade yg x taw pe tu kan..ok laa aku trus trg..aku nk kai braces ler..hehe..nih slh 1 impian ku taw..alhmdulilah tcapai jgek..lps dr tu, akak tu pon trgkan tntg rawatan tu dn bayaran nye..bnyk laa jgek..huh..

tpt kol5.30, nameku pon dpgil..aku pon masuk laa ke bilik dktor tu..dktor pmpn taw..dktor tu dgn pmbntu dia pon mesra n baek..aku suke sgt..dh tu aku pun di check up oleh dktor tu..upe2 nye gigi ku bnyk lobang..ish pdn laa kalo mkn jer trutama daging, msti nk terselit2..ish geram..dh tu msti sakit gler gigi nih..mcm bgkak pulak..pernah jgek laa aku gi klinik kat ngn uma aku..tp dktor tu ckp gigi aku xde pe..geram laa jgek..erm ye la kan klinik krajaan..huh..tp ari ni bawu ku taw sgale nye..gigi ku nk kne 7 tmpal..huh bnyk nye kn..tp bkn ai ni..jumaat nnt..ai ni dktor tu just cuci n uat scaling jer..rm70..trase laen gigi ku skang nih..ok settle..

aku pun kuar dr bilik tu..n then gi ke kaunter dpn..kakak tu pon gtaw pe next rawatan..sok atau ble2 aku kne gi uat x tray kat Klinik Pergigian Vijay pulak..sbb kat klinik tu xde uat xtray gigi..aku dbri surat tuk kaci kat klnik tu..sok kalo sempat lps klas pg tu aku nk gegas ke sane..arap2 laa smpat..kalo settle cpt, bawu laa ley uat next treatment dia..

lps dr g sane nnt, kol4 lak kne gi klinik gigi Zahida nih nk bncg tntg nk uat braces nih..aku pun pulang dgn teksi rm4.80..owait..settle..kte smbung esok...


Sunday, March 27, 2011

Pantai lagi !!

Posted by Emiera Roselle at 11:39 PM 0 comments


Hari Ahad 27hb Mac 2011 tempat kerja ayah ku iaitu Primary Horizon telah mengadakan Family Day di Pengkalan Balak..Walaupun sudah selalu aku ke sana namun hati ku tetap excited mau ke sana..kerna pantai merupakan destinasi yang paling menarik bagiku..bila melihat laut aku terasa tenang..air nya yang biru, huh sungguh menyamankan hati ini..aku berasa seronok sangat!!! 


Oyeah!! Aku dan adik2 ku mngmbil kesempatan ini untuk bermandi manda di laut itu..syok gler!! Sjuk air dia..walopun cuaca agak terik ari tuh..alhamdulilah kulit ku tidak terjejas..hehe..ade bnyk aktiviti yg diadakan mase ari tuh..namun aku paling suker aktiviti makan..haha..bnyk makanan dia..huhu..cedap2 llak tuh..de ayam bbq,,kebab,,tahu bako,,laksa,,nasi lomak,,kueh mueh yg sguh ceap,,bnyk lg laa..smpaikan hongeh laa ku dibuatkan nnyer..hehe..


memg besh sgt..tgok pulak teletah anak2 kecik kawan2 ayahku, lg laa mencuit hati ini..ade yg terlalu syok mndi pntai smpai kan name nyer dipanggil tuk amek adiah pun xmau g amek..haha..kalako la dak2 kck tuh..de yg cam upin ipin..comey2 sgt..geram aku tgok..aku dan adik2 kuu smpat jgek berposing2 amek gambo..haha nih laa dia..nk tgok?? Scroll laa ke bwh…































Lastly..pic nih kutujukan tuk owg yg aku sayangi..huhu..


Wednesday, March 23, 2011

Saya terpilih!

Posted by Emiera Roselle at 8:38 AM 0 comments

Semalam aku ternampak kat facebook Razzi Rahman tntg Pencarian Bakat Baru VC "Rembulan Kesiangan versi baru" Ramai jgek yg terpilih ke semi final..penyertaan masih dibuka..aku yg tgh keboringan mencuba segala bende yg de dlm tenet nih..salah satu nyer ini laa..hehe..aku pun anta laa pe yg dia nak..gmbo ngn butir pribadi..dlm erti kate x de laa excited pun dgn bnde2 nih..sbb nye bkn bdang aku..haha...





Jeng! Jeng! Pagi td aku check emel aku tetibe aku trnmpk msj kat spam aku dr admin personnel..mesej aku sent smlm tlah pun di reply..kalo nk tau..Alhamdulilah..Aku terpilih untuk semi final watak Suraya dalam Pencarian Bakat Baru VC "Rembulan kesiangan versi baru" - Razzi Rahman tuh.. Undian akan bermula 1/4 nnt..huhu..x sangke nyer..




Jgn luper yer undi saye..

~1 APRIL nanti taw ~





Thank You!!!

Tuesday, March 22, 2011

Vivaz menjadi milikku !!!

Posted by Emiera Roselle at 8:40 PM 0 comments


lalalalalaa...
akhir nyer vivaz mnjadi milikku..
warne pink lg tuh..
my febret kaler..
suke sgt2...




Saturday, March 19, 2011

Kami dah tgok HMM !!!

Posted by Emiera Roselle at 9:00 PM 0 comments


Cuti semester pertama ku dimulakan dengan hang out bersama2 adik2 ksyangan ku di Mahkota Parade..tujuan utama pergi ke sana adalah untuk menonton wayang..Hikayat Merong Mahawangsa..huhu..Memg bezz laa cter nih..aku suke sgt..lagi2 tang Putera Marcus ngn Puteri Meng Li-Hua..suke sgt diowg..tp aku agak cdey laa jgek sbb nyer akhir skali Merong mati..Dia sanggup korban kan nyawa nyer..huh..amat cdey skali..Lepas dari menonton cter tuh, kami yang tgh kelaporan pun gi laa ke restoran febret kami iaitu Kenturcky Fried Chicken..huhu..cedap sgt..prut pun telah kenyang, seterusnyer kami pun pe lg window shopping laa..haha..seronok gler..

nih laa antara foto2 yg kami snap..hehe..









~ SEKIAN ~



Wednesday, March 2, 2011

I wanna be a billionaire !

Posted by Emiera Roselle at 6:40 AM 0 comments





Assalamualaikum pembuka bicara pagi yang mulia ini..huhu..



Good Morning!! Bangun2 solat subuh laa..hehe..


Tiba2 fikiranku merawang jauh lak pagi2 buta nih..


nak taw per??


Cepat2 teka..


Hahaha…


…………..


…………..


Bilalah aku ley jd Billonaire nih??


Persoalan yang susah untuk dirungkaikan..


Ermm..sejenak berfikir..


Ohh..maybe next 20years..


Haha..angan2 ku..


Upss..it is not angan2 k..


It is dream..


Impian atau pun cita2..


Tak mustahil nyer impian aku itu ley become true taw..


Allah tu maha berkuasa..
aku bersyukur sgt ada dalam agama yg suci ini Islam..


~ Kun Fayakun ~


Kalau Allah kata jadi, maka jadilah..


Tiada yg mustahil bg Allah


Aku yakin sgt pd kekuasaan Allah


Moga2 rezeki ku dimurahkan oleh Allah selalu..


Amin…



Skang kte layan dulu lagu nih..aku suke..hehe..jummsss..





[Bruno Mars]
I wanna be a billionaire so fricking bad
Buy all of the things I never had
Uh, I wanna be on the cover of Forbes magazine
Smiling next to Oprah and the Queen

[Chorus]
Oh every time I close my eyes
I see my name in shining lights
A different city every night oh
I swear the world better prepare
For when I’m a billionaire

[Travis "Travie" McCoy]
Yeah I would have a show like Oprah
I would be the host of, everyday Christmas
Give Travie a wish list
I’d probably pull an Angelina and Brad Pitt
And adopt a bunch of babies that ain’t never had sh-t
Give away a few Mercedes like here lady have this
And last but not least grant somebody their last wish
Its been a couple months since I’ve single so
You can call me Travie Claus minus the Ho Ho
Get it, hehe, I’d probably visit where Katrina hit
And damn sure do a lot more than FEMA did
Yeah can’t forget about me stupid
Everywhere I go Imma have my own theme music

[Chorus]
Oh every time I close my eyes
I see my name in shining lights
A different city every night oh
I swear the world better prepare
For when I’m a billionaire
Oh oooh oh oooh for when I’m a Billionaire
Oh oooh oh oooh for when I’m a Billionaire

[Travis "Travie" McCoy]
I’ll be playing basketball with the President
Dunking on his delegates
Then I’ll compliment him on his political etiquette
Toss a couple milli in the air just for the heck of it
But keep the fives, twentys (?) completely separate
And yeah I’ll be in a whole new tax bracket
We in recession but let me take a crack at it
I’ll probably take whatevers left and just split it up
So everybody that I love can have a couple bucks
And not a single tummy around me would know what hungry was
Eating good sleeping soundly
I know we all have a similar dream
Go in your pocket pull out your wallet
And put it in the air and sing

[Bruno Mars]
I wanna be a billionaire so fricking bad
Buy all of the things I never had
Uh, I wanna be on the cover of Forbes magazine
Smiling next to Oprah and the Queen
[Chorus]
I wanna be a billionaire so frickin bad
!




Monday, February 28, 2011

Sedetik Lebih

Posted by Emiera Roselle at 10:02 AM 0 comments

Watch Anuar Zain - Sedetik Lebih in Music  |  View More Free Videos Online at Veoh.com


Skang ni aku sgt meminati lagu nih..sekali dgr aku rase xde pape..mgkin x mghayati lirik nye btol2..2kali dgr, 3kali dgr, bnyk2 kali dgr…wah aku rase lagu nih bezz sgt2..ari2 aku dngr..hehe..ok laa xnk citer bnyk..kpd cape2 yg lum nah dgr lg, dan kpd u all sumer, jum kte dgr same2..layaannn….

SEDETIK LEBIH
Setiap nafas yang dihembus
Setiap degupan jantung
Aku selalu memikirkanmu
Dalam sedar dibuai angan
Dalam tidur dan khayalan
Aku selalu memikirkanmu
Ternyata ku perlukan cinta dari dirimu sayang
Barulah terasa ku bernyawa
Kasihku…ku amat mencintai kamu
Kerana kau beri erti hidup
Ku kan terus mencinta sedetik lebih selepas selamanya
Di kala penuh ketakutan dengan badai kehidupan
Ku bersyukur adanya kamu
Biarlah kehilangan semua yang dimiliki di dunia
Asal masih adanya kamu
..............

Sunday, February 27, 2011

Emiera sudah pindah...

Posted by Emiera Roselle at 11:23 PM 0 comments

Cantik x umah nih?? huhu..

Itu uma bkn sy yg punyer..hehe..
Uma tu dpn uma aku..
Uma aku yg bwh nih..

x smpt nk capture penoh..batri dh kong..hehe..
Ape2 pun aku dh pndah dari wisma mais tuh..
Seronok gler taw…


Pagi td ibu, ayah dan adikku zima dtg cni..adikku tqa xdpt dtg sbb nyer dia de program di kolej nyer..sguh kecian..kte owg angkot barang2 ku yg bnyk itu laa..lepas tuh kami pergi kompleks pkns..jalan2..hoyeh2..seronok jalan bsme kuarge..rndu sgt pd diowg..makan2 kat sane..bli barang aku..bawu aku taw upe2 nyer oxy acne wash dh btuko wajah..bkn itu jer sgale pncuci muke dia dh diperbaharui..patot laa aku carik2 oxy yg wjh lame tuh xder..hehe..lps d teliti btol2 dia wane ijau lak label nyer..cam kat bwh nih..


Naper aku kai Oxy Acne Wash?? Sbb nyer kulit wajah ku terdedah kpd pimple..tp skang alhamdulilah smnjk aku gunekn dalacyn-t nih kulit wajahku dah berkurang pmple nyer..hnye tgl bks2 pmple yg susah tuk di tanggal..aduyai..cam ne yer?? ade x produk2 yg ley ilangkn bks2 pimple nih?? Kalo de bg taw laa yer..huh..


Kalo nak taw,,,bukan parent aku jer yg dtg taw..mak long, pk long, serta ank2 nyer emy dan fami jgek turut serta..kami btemu di kompleks pkns tuh..mreke pon turut g ke umah sewe bawu ku nih..hehe..bkn nyer aper laa..nnt senang kalo diowg nk mlwt atau nk amek aku blk..me kaceh sumer..untung nyer aku de kuarge bgni..hoho…



Malam ini malam pertama aku tdo di uma bawu..bilik aku master bathroom taw..huhu..jgn jelezz..tp agk kurg bersih blk dn bilik air nyer..buat aku kurang slese..mgkn dh d tglkn lame..tah laa..ape2 pon segala2 nye sudah aku kemas..bilik ini dh aku sapu dn mop..toilet dh aku sental sebersih2 nyer..buku2 dh di suson..pendek kate dh perfect..maka dpt lah aku tdo lene mlm ini..oyeah! tp uat smntara nih aku tdo seowg di bilik ni..kerna kwn ku seowg lg mungkin akn pndah jgek ke cni dlm mgu nih..make alkisah nyer,, untuk smntara wktu ini,,bilik ini ana yg punyer laa..hehe..


Wassalam

Wassalam
 

Cerita Hati Emiera Template by Ipietoon Blogger Template