Salam pembuka bicara...

Salam pembuka bicara...

Friday, December 24, 2010

Bilalah aku dpt memiliki mu??

Posted by Emiera Roselle at 5:55 PM 0 comments

Pagi tadi sewaktu aku iron baju blouse aku sblum ke klas..
sempat aku menonton Malaysia Hari Ini.. 
Segmen yg menarik aku sekali ialah Habib Jewels.. 
Wah! dari dulu lg aku memg tertarik sgt dgn berlian2 habib nih..
cantik sgt..bilalah aku dpt memiliki nye yer?? 
Huh.. Skang ni habib tgh buat year end sale taw.. 
discount sehingga 70% pun de.. 
sape2 yg rase mahu memiliki berlian emas dn permata yg menakjubkn ini,
ape lg..singgah laa cpt2 ke habib..
jgn ketinggalan pula!


Habib Ampang Point 3 Days Cuci Gudang from 24 - 26 December 2010
10am to 10pm (Friday & Sunday) 10am to 12 midnight (Saturday Only)
Discount Up to 70% + 10% on all Diamond Jewelry exclude Branded items.
Discount Up to RM20/gram on selected 916 Gold
Best Trade-In Prices for Gold & Diamonds


Bring all your family, friends & love ones 
this weekend and enjoy the food buffet 
we provide to all Habib Customers.

Selepas tonton tu, aku pun add laa facebook Habib Jewels nih.. 
rayau2 laa dlm fb dia tuh..tengok2 gambo..
wah! so, amazing.. very beautiful u know.. 
huh..x tahan aku tgok.. nk jer aku bli skang jgek.. 
tp ape kan daye aku lom jd owg kaye lg laa.. 
xdpt laa nk nolong..wargh!!


ade cape2 yg nk adiah kan utk sy x?? sy nak yg ini….






Stunning Diamond & Sapphire Pendant 


Cantik kan?? Bling..bling..bijik mate nih tengok nyer..
wane pink febret aku lak tuh..
Ati ku dh terjatuh pd loket ini…macam mane nih…huhu…
sabar ye cik mira.. ermm.. 
nk jgek! Nk jgek!! Alahai... :(







Monday, December 20, 2010

Pujaan Malaya ...

Posted by Emiera Roselle at 12:05 AM 0 comments


Jum layan!!
Tbe2 ku terminat lak kat lagu nih..
suke lak dgr nyer…hehe…
Jum kte nyanyi same2..
1… 2… 3….


Pujaan Malaya oh oh oh uuu
Kau pujaan hmmm aiyaiayaai
Pujaan uuuuuuuu

Hati Dihantu bayanganmu
Rindu…Termimpi tiap waktu
Ow ow woh

Cinta… Bercampur curiga
Kerna Kau satu-satunya
Pujaan Malaya

Hei sayangku
Akulah pemujamu
Sampai bila-bila
Cintaku kan berbunga

(ai yai yai yai)

Chorus
Tiada Apa dapat menghalang
Tiada.. Kau aku gila bayang
Tiada.. Cintamu ku tak senang
Cemburu.. Resahku tak menentu
Dirimu.. Segalanya sempurna
Oh kanda
Sungguh aku tergoda
Pujaan Malaya

This aint no lie
Hari ke hari ku ternanti-nanti
Cintamu tidak terbanding
Nyata tiada setanding
Walau ku rentas benua
Terbentang luas angkasa
Tak seluas cintaku
Come on my baby
Let’s get it on

Terbang.. Cintamu buatku layang
Renyuk.. Resah bila kau pujuk
(Ow ow woh)
Mama.. Bilang jangan ku percaya
Lelaki.. Akan memuja hanya pada mulanya

Nasib kita
Bukan semua sama
Tapi ku kan sedia
Agar tak merana

Tiada.. Apa dapat menghalang
Tiada.. Kau aku gila bayang
Tiada.. Cintamu ku tak senang
Cemburu.. Resahku tak menentu
Dirimu.. Segalanya sempurna
Oh kanda
Kau Pujaan Malaya

Cemburu
Ai yai yai yai
Resahku tak menentu.. Dirimu
Pujaan Malaya

Sungguh ku tergoda
Bahagia…




Sunday, December 19, 2010

Siapa nak kredit percuma!!!

Posted by Emiera Roselle at 5:11 PM 0 comments




Selama ni kita perlu keluarkan banyak duit untuk tOp up kan. Hari ni apa kata kita simpan duit tu buat benda lain. Haha. Pada pOst kali ni saya nak kOngsikan cara untuk dapatkan kredit percuma(hanya untuk celcOm,maxis,digi taw). Baca elok2, baek2. Ikot step by step untuk memastikan kaedah ni menjadi.

First,
Tekan 122,
Tekan 1,
Tunggu 10 saat,
Tekan 1555 dalam 1 saat,
Letak telinga pada handphone,
Dengar bunyi seperti line tak clear,
Tunggu bunyi selesai,
Sekiranya bunyi tiada lagi dalam 5 saat tekan 5,
Jika bunyi masih ada, tekan 6 Letak telinga pada handphone,
Tunggu ada suara operator yang kurang jelas, 5 saat selepas suara
itu tekan 5,
Kemudian masukkan nombor telefon anda (eg. 012-5555555),
Kemudian masukkan 4 nombor terakhir nombor telefon anda,
Kemudian masukkan 3 nombor pertama nombor telefon anda,
Selepas itu, tekan nombor 012(atau 013,016,010,019) secara terbalik,
Dalam bahasa lebih mudah tekan nombor 210,
Kemudian, tekan nombor 012(atau 013,016,010,019) secara tidak terbalik,
Dalam bahasa lebih mudah tekan nombor 012,
Letak handphone pada telinga,
Dengar bunyi seperti orang cina bercakap dan kurang jelas,
Tunggu bunyi selesai, tekan 777,
Selepas itu, kira sehingga 10 kemudian tekan #,
Sekarang letak telinga pada speaker kecil untuk ring tone di handphone,
Anda akan dapat mendengar sejenis ring tone yang pelik,
Selepas itu letak handphone pada telinga pula,
Anda akan mendengar kembali ring tone itu dalam versi yang kurang jelas,
Kira sehingga 10,
Kemudian letak kembali handphone pada telinga,
Anda akan mendengar seorang lelaki berkata "sedia",
Sediakan pen dan kertas,
dan tunggu lelaki itu menyambung percakapannya,
Lelaki itu akan memberi anda nombor,
Salin nombor itu,
Kemudian tekan nombor 5 6 7 8 9 0 1 2 3 4,
Kemudian koyakkan kertas anda itu,
Kemudian bla bla bla bla, kalau kau dah baca sampai sini anda memang BENGAP!!!


Mana ada benda free dalam dunia ni la. 
Nak2 zaman yang memerlukan duit untuk hidup ni.
Jangan marah erk. Sorry... Gurauan semata2.. Heeeeeeeeeee...


Setakat ni jela.. Assalamualaikum..


Saturday, December 18, 2010

So Happy !

Posted by Emiera Roselle at 2:45 PM 0 comments


Jalan2 kat UNISEL website…
tbe2 ku terpandang  kat information news..
terbace la pulak senarai nama pelajar yang 
berjaya mendapat tawaran pengecualian yuran..
wah! ati ku dh berdegup..
berharap nama ku tercalon sekali..
tgok2 kat bahagian Bachelor of Accountancy..
tbe2 ternampak namaku..wah! excited nyer ku…
sonok sangat..alhamdulilah..sem nih xyah laa bayo yuran..
doaku termakbul..pening ku memikirkan duet yuran tuk sem nih reda..
rezeki berpihak padaku..aku sungguh gembira..
ari sennen nih kne p admin amek surat tawaran tuh..
nk p awal ckit klas law laa..

Ermm..jalan2 kat student portal lak..
aduhai masalah la pulak..
ari tu aku tgok ok jerk kat registered course tu..
tbe2 ari ni aku tgok Kokurikulum x drop…
Principle of Finance ngn Business Law x add.. 
huh..ini yang aku x suke nih…
senen nih nk kne p jumpe Pn Aizam la pulak..
adoyai..satu2 masalah laa..ari tu aku dh uat dh sume tu..
arghh..pe laa masalah diowg nih..xreti baca agk nyer laa…
arap2 masalah tu dpt dslesaikan dgn baek laa..

Ok laa...Sekian tuk ari nih...







Friday, December 17, 2010

So Sad ....

Posted by Emiera Roselle at 5:50 AM 2 comments




Hari yang menyedihkan uatku..ku telah dbri surat atas kesalahan tiada di unit smasa pemeriksaan dan keluar mlbihi kol 11 malam..sedih nyer..ble laa pulak aku uat cam tuh..3 ari dh aku menangis, jiwaku x tng sbb kan ini..smkn sepet dh mate ku ni..realiti nyer aku benci sgt2 dok kat ostel mais nih..mcm2 peraturan..dulu dok kat ostel bj sane, xde pun cam gni. Tenang jer jwa ku ni.


Member2 hosmet aku dh bgtaw dia yg aku tdo mase ari pemeriksaan tu..tp diowg x prasan catatan tdo tu bkn diletakkan pd nameku..sebaliknya name owg laen..name ku diletakkan catatan pergi kuar makan..arghh..itu bdk tu laa..bkn aku..adoyai..ni pun mgkn namaku diletakan pd blik laen..aku x phm laa..kalo aku salah blik, pd mule masuk aku kat cni msti laa bdk tu akn kate nih katil dia ke ape ke..ini tidak pun..pelik..pelik..pelik..pas tu akak waden yg sgt kerek tu kate awk uat je laa surat tunjuk sbb tu..pas tu tuko bilik ngn bdk tu..kalo dia xnk tuko gtaw dia.. arghh..ni 2 keje yg aku x suke..nk kemas2 brg blk..dh laa bnyk..dia ingt sng ke..adoy..tuko je laa name aku ngn dia kat dlm system dia tu..xley ker..ish..bkn nye uma laen pun..uma same jer..ape laa..nk uat surat lak..nih yg lemah..kalo surat cinta xpe laa gak..surat2 rasmi nih..adeh..nk mengarang nye lak..ayat aku dh laa mcm keling nih..bertrabur grammar nyer..tu laa dpt b jer mase spm..haha..lantak laa..aku uat jer..

Sok, kalo terjadi pape pd rekod  disipln aku kat unisel ni, aku nk saman bridge selection nih..padan muka dia..ee..geram betul..ni series taw..jage laa.. c u at court!


Monday, December 13, 2010

Geng Bahasa Arab !

Posted by Emiera Roselle at 12:54 PM 2 comments



Assalamualaikum pembuka bicara
Pertemuan mesra kita di hari yang ceria
Hayya hayya kawan-kawan semua (gembira)
Pelajari bahasa Arab yang indah
Bahasa mulia

هيا نتعلم هيا نتكلم هيا نتقدم بلغتنا

Mari bersama Geng Bahasa Arab
Geng Bahasa Arab !


Menarik lak tengok rancangan nih…hehe…
Dapat jgek ku belajar base arab ckit2..
Ari nih kte belajar ini yer..
Jum kita nyanyi sekali..huhu..


Mari kita belajar huruf Dzal (ذ)

ذ untuk نافذة ( tingkap )

ذ untuk ذرة ( jagung )

ذ untuk ذهب  ( emas )

ذ untuk  حذاء ( kasut )

ذ untuk أذن  ( telinga )

Dan juga تلميذ  ( murid ) 



lalalala.....seronok nyer lakkk...hehehe...

Friday, December 10, 2010

i miss you !

Posted by Emiera Roselle at 8:05 AM 0 comments




RINDU


Dikau dtg lg..
Menyapa segenap sanubari
Dikala sepi mencengkam diri

Banyaknya lagu rindu yang ku dengar
Semuanya buat aku semakin rindu padamu
Hitunglah titik air hujan yang jatuh dari langit itu
Sebanyak itu lah rinduku padamu..

Di daun yang ikut mengalir lembut
Terbawa sungai ke ujung mata
Dan aku mulai takut terbawa cinta
Menghirup rindu yang sesakkan dada

Apa agaknya khabarmu di sana?
Di sini ku sedang dibelenggu rindu
Beginikah rasa seksa berjauhan
Sungguh anehnya hidup berasingan

Bila terasa rindu ku sebut namamu
Dengan harapan kau akan muncul dalam tidur
Bila terasa rindu ku bayang wajahmu dalam angan
Dan barulah ku terasa bagai disembuh


Rindu....rindu....rindu kalbu
Memanggil-manggil namamu
Seperti terbang dilangitmu
Tenggelam di lautan cintamu....


I miss you
I miss your smile
And I still shed a tear
Every once in a while
And even though it's different now
You're still here somehow
My heart won't let you go
And I need you to know
I miss you, sha la la la la
I miss you


You came into my life at a time
when I felt nothing was going right for me.
You supported me
and gave me the courage to go on
with your loving and caring ways.
Ever since then...
You've become a special part of my life !

 



Tuesday, November 16, 2010

Jalan-jalan di i-city

Posted by Emiera Roselle at 12:52 AM 0 comments



Pada malam raya aidiladha..busu mengajak ku serta adik2 ku pergi ke i-city..wah hepy nyer..fes time jejak p sane.. Sebelum nih aku hanya mndengar cerita2 menarik dari rakan2 ku jer tentang i-city nih..Pada hari ini dapat jugek aku menjejak kan kaki ku ke ctu..huhu..Bayaran yang dikenakan untuk masuk ke sana, setiap kereta perlu membayar rm10..fuh..tp berbaloi gak laa..sbb cantik sangat i-city tu..Bandar yang penuh denagn cahaya...



Eh eh siriyes pelik awat ramai sangat manusia gi i-City? Bersepah sepah weyh. Rajin pulak dorang nak datang situ termasuklah aku kan kan kan? Aku tengok kereta kereta tetap beratur nak masuk walaupun dah hampir tengah malam. Anyway apa yang menarik perhatian aku kat situ bila ramai sangat manusia nampak teruja nak posing sakan kat i-City tuh weyh tak kira laa yang kecik sampai laa yang tua. Terkujat kujat aku tengok dorang haha. Well. It's a good thing. Seronok tengok dorang dengan keluarga masing masing. :')




Secara rumusannya apa yang ada kat i-City ialah lampu semata-mata. Best? Hurmmm... Boleh la kalau nak tengok warna warni tuh haha. Tapi seronok la dapat meluangkan masa dengan sepupu2 ku neyh. Bila lagi boleh pergi ke sini lagi kan kan kan? :)




Aku terpesona dengan cara diorang menghias tempat ni. Aku gelarkan Disneyland i-city..haha..xyah susah2 nk gi jauh2 tu...Malaysia nih pun ade...hehe...




Memang seronok dan mengujakan. Jom sama-sama layan gambar yang sempat diambil :


ade pulak bayang2 cik fotografer kte nih..hehe..


Berpaut di tiang2 pe tah...huhu...


aku dan adikku, tiqa



aku dan adikku, zima



it's me !



adikku yang berbaju muslimah ungu



seperti di istana kayangan



wah! sungguh cantik



seperti di canada pun de gak



Bercahaya, pengalaman pertama melawati



taman cactus buatan..ahakzz..



lalalalalaaa....



lilililililililiiiiiii......



lulululululuuuu.....



zirafah bercahaya laa...wah!



pokok gergasi



kuda-kuda kayangan



seperti dalam mimpi...hehe..



Familu Busu



adikku, zima



saya laaa...



bangau yang bercahaya



Pedestrian Walk, Cantik



cam ari krismas lak



huhuhuhu....



peace !!



pandang pe laa tuh anies...



gembira nyer adik2 ku nih..



anies yang sunggu comel



suka anies yer....


ok laaa...
sekian...len kali jumper lagi...
tata ~







Wassalam

Wassalam
 

Cerita Hati Emiera Template by Ipietoon Blogger Template