Salam pembuka bicara...

Salam pembuka bicara...

Monday, March 25, 2013

Syukur! Dah dapat offer letter

Posted by Emiera Roselle at 9:41 PM 0 comments
Today, UMW Corporation give me an offer letter to 
undergo a practical program in the company. 
I'm so bersyukur u know. 
Sok nak bagi acceptance letter kat BCI, 
then dapatlah Blue Form..hoyehhh!!!



Hari ni kelas AMA seperti biasa ada presentation. 
Bila  ada presentation pasti ada Fun Time. 
Nombor kte bertuah pulak ri ni. Adoyai.. 
alhamdulilah dapat jawab soalan yg diberi. 
Soalan dia tempat di mana matahari terbit. 
huhu pastilah Jepon. 
xde la kte kne penalti yg kne buat bukan2 tu.
cuak i u know. hehe..
so, dapatlah kte biskot oreo..
ok la tu bertambah makanan sampingan i..
kihkih

Thursday, March 21, 2013

Alhamdulilah 10A+ !!!!

Posted by Emiera Roselle at 4:29 PM 0 comments
Hari ini kecoh pasal SPM result..
cek pon nk kabo kan jgek pasal SPM result cek..
alhamdulilah syukur ke hadrat ilahi kerna dgn
limpah kurnianya dapatlah cek menggembirakan
hati kedua ibu ayah cek..
10A+ ooo syukur...
lps ni terbanglah cek ke Melbourne..
walaweyhhh!!!


erkkk udah2 laa ..xpyh nk mimpi sgt cek mira...hehe...
ok cek nk citer ni... di samping riuh pasal spm result adik2 kte nih..
cek pon dh dpt result tmpt praktikal
alhamdulilah akhirnya cek dpt tmpat praktikal jgek..
tp cek dptkn shah alam..
xde harapan nk dpt kat melaka...
sedey :'(

petang smlm cek dpt emel dari Powertium.. 
dia kate dia soh anta surat dr universiti ngn transkrip result.. 
tp syrikat ni kat Bangsar.. agak jauh la pulak.. 
tp syrikat ni good compny tau..rase rugi pulak kalo lpskan..
so, pagi td cek kol la company ni nk tanya detail2 
tp ble cek kol dia kate 
"kol dlm 10mnt lg ye owg hr tu xde kat tmpt dia lah"..
ok cek kol lah lg kmdn tu, 
dia kate lg "hr mesyuarat lah..cik tgalkan no tepon cik ye"..
ok cek pon tgaikanlah..huyoo so busy la company ni ye..

lps tu kan x lame kmdn ibu cek kol kate 
umw ade kol ibu nk kate pasal praktikal ni..
dia de kol cek tp xdpt..cek pon pelik mcm mane la xdpt..
dulu deloitte pon same cm gtu tau..aishh...
problem ke no tepon cek ni agknye..pelik..pelik..pelik..

so, lps dr tu cek pon kol la owg umw tu..ibu cek kate name dia nurzaini.. tp yg sebenarnya nama dia huzaimi.. lahai ibu cek salah dgr upenye..segan cek..adoyy..3kali cek kol xdpt tau..aiyaa..lps bbrapa minit kmdn, dia pon kol blk cek..hehe..baguh naa...mula2 dia tnya cek dh dpt tmpt praktikal ke blom?? cek katelah belom..lps tu dia kate dia nk kasi offer letter..wow dia nk accept cek wt internship kat ctu..gmbiranya cek...alhamdulilah..lps tu cek kate la cek nk kasi surat dr universiti..so, cek nak la tau name person in charge n sgala detail nye tuk buat surat..lps tu dia kate jap lg dia kol blk..

ok lps tu amira dr umw tu kol cek..haha name dh la same ngn cek..ibu cek pon pending mase dia mule2 kol ibu cek.."sy amira dr umw nk bckp dgn amira" haha kan... ok dia kol cek nk sahkan pasal bnde ni la..mcm2 btoi pening pale cek..dia kate ade x owg dr umw kol sblum ni la pe la..memg xde la..bwu je apply smlm ptg..mgkn di takot cek dh accept umw jgek sblm ni..sbb umw ni mcm2..cek dpt umw advantech..betol ke cek eja ni..tah lah ck dgr cm gtu la..tp sumenye memg kat seksyen 15 jgek la.. jap eh cek nk google..

Yesss!! cek eja betol..spuluh markah tuk cek..yeah!! UMW Advntech Sdn Bhd .. tiga ke empat kali lah company tu asyik kol cek tau.. last kali dia kol dia just nk bgtau lps ni kalo ade sape2 kol dr umw kate dh dapat tmpt praktikal je..ha?? boley pulak mcm tu kan..kelaka tol lah..hehe..xpe lah..yg penting cek dh dpt tempat praktikal..alhamdulilah terima kasih Allah..terima kasih umw sbb bg cek pluang..

Ok sekian....

Tuesday, March 19, 2013

Borosnya Aku ...

Posted by Emiera Roselle at 2:22 PM 0 comments
Assalamualaikum & Selamat Petang kekawan..huhu

Selepas kelas tadi cek pergi Kompleks PKNS

Cek nak g kedai Peace nak carik seluar ngn baju tshirt je

tp apekan daya cek dh terover bajet..aiyoyo..

rambang bijik mata cek nih pulak

alahai..RM302 duwet cek abes beli pakaian je ri ni

siap dpt free gift ngn free membership lg

lps ni kalo nk beli pakaian kat peace ley la dpt diskaun

huh borosnye cek..hmm.xnk beli baju pape lg lps ni

tolong2 jgn promote kat cek k :(



Monday, March 18, 2013

Tangisan adikku

Posted by Emiera Roselle at 12:43 AM 0 comments
okey tgh2 practice tuk presentation sok nih.. tibe2 adik cek kol.. dgr soara dia cam sedey. skali cek ckp je dia tros nanges.. lps tu cek tanya la knape ni?? dia ckp smbil nangis memg x lah cek dgr.. cek punye aty dh saspen.. knape ni?? aishh..

ok lps dh slow2 ckp dgn dia bau tau knape.. hmm sbb budak ruma dia xnk ckp ngn dia.. buat dia mcm musuh.. huh bnde2 mcm ni x patut berlaku tau.. kalo x puas hati ckp je la.. adik cek pun xtau pe salah dia.. ksian adik cek ..

lepas tu akk dia ni pun ckp lah peduliklah diowg tu.. kalo diowg xnk peduli kan tqa, tqa pun xpyh la pduli kn diowg..buat je hal sndri.. sng citer..lgpon budak2 rumah dia tu bkn satu klas pon.. xde hal lah.. lorat je budak ruma dia ni.. lgpon lagi adik cek nih dh smster akhir..dh nak cau dh pon sbulan lg..aishh mcm2 ksian adik cek..

last kali adik cek tnye cek blk x ujg bln nih?? cek pon kate lah balik.. hehe.. dia rindu kan cek..ciannye dia..alalalaaa..

ok smbg practice.. cu later.....


Sunday, March 17, 2013

I hate PRESENTATION !!!

Posted by Emiera Roselle at 11:24 PM 0 comments
Kenapa mesti ada presentation kat universiti??
Kenapa presentation part of the assessment??
uhh tolonglah! Kalo xde presentation x boley ke??
STRESS laa tau x !!

Semester ni lecturer Advanced Management Accounting 
suroh carik jurnal berkaitan 
Performance Management System n then present .. 
Arghhh!! susah tau nk paham bnde tu.. 
Cek pon xtau la betol ke tdak jurnal yg cek carik tu.. 
adoyai ya Allah tolonglah hambamu ini.. 
harap2 lecturer itu tdak banyak tanya pasal jurnal cek tu.. aminnn...


Syukur dh siap buat slide semalam.. 
Tgal nk practice n prepare tuk present.. 
aishhh malas nye lah.. 
dh malam cm gni baru nk bukak blk jurnal tu n bace balik.. 
adoyaiii...


Wassalam

Wassalam
 

Cerita Hati Emiera Template by Ipietoon Blogger Template