Salam pembuka bicara...

Salam pembuka bicara...

Tuesday, April 19, 2011

Appointment 1 ~

Posted by Emiera Roselle at 10:32 PM



Hari ni aku g Klinik Pergigian Zahida kat seksyen 8..nape aku gi sane eh?? hehe..smlm aku de tepon klinik tu..kate aku, aku mau uat check-up..so, dia kate kol5.30 esok dtg..huhu..dh tbe ari ni..hari ini merupakan pengalaman baru buatku..aku ke sana dgn teksi..fes time sowg2..hehe..ye lah kan owg bawu kat cni..xtaw mane arah nye..pndu teksi tu mule nye nk anta lg 1 pnumpang tu, aley2 x jd lak..buat laa u-turn n then anta aku ke sane..dh tu mesti laa bayaran nye pon lbh..huh..geram jgek laa..sbb tmpt nye dkt jer..huh..Rm6..tp prasaan geram tu x de laa sgt..sbb pmndu teksi tu mesra owg nye..lps dia anta aku dia de bgtaw kat mane nk dptkan bas atau teksi..cam tau2 je aku x taw..hehe..sng laa ckit aku..fes time dtg ctu..mane laa aku tau kn..

ok..aku pun gi naek tgkat 1 klinik tu..wah! nk taw x..klinik tu cntik taw..kakak kat kaunter tu pon mesra n baek jer..suke aku dtg ctu..sesudah tu aku pun disuruh isi kad coklat..ape tu?? alahai kad yg biase tu kalo g klinik ke hospital fes time..msti kne isi kn..lps isi tu, aku pun gtaw laa pe hajat aku dtg ke ctu..ha! nih jwpn nyer..aku nk uat rawatan ortodontik..mesti ade yg x taw pe tu kan..ok laa aku trus trg..aku nk kai braces ler..hehe..nih slh 1 impian ku taw..alhmdulilah tcapai jgek..lps dr tu, akak tu pon trgkan tntg rawatan tu dn bayaran nye..bnyk laa jgek..huh..

tpt kol5.30, nameku pon dpgil..aku pon masuk laa ke bilik dktor tu..dktor pmpn taw..dktor tu dgn pmbntu dia pon mesra n baek..aku suke sgt..dh tu aku pun di check up oleh dktor tu..upe2 nye gigi ku bnyk lobang..ish pdn laa kalo mkn jer trutama daging, msti nk terselit2..ish geram..dh tu msti sakit gler gigi nih..mcm bgkak pulak..pernah jgek laa aku gi klinik kat ngn uma aku..tp dktor tu ckp gigi aku xde pe..geram laa jgek..erm ye la kan klinik krajaan..huh..tp ari ni bawu ku taw sgale nye..gigi ku nk kne 7 tmpal..huh bnyk nye kn..tp bkn ai ni..jumaat nnt..ai ni dktor tu just cuci n uat scaling jer..rm70..trase laen gigi ku skang nih..ok settle..

aku pun kuar dr bilik tu..n then gi ke kaunter dpn..kakak tu pon gtaw pe next rawatan..sok atau ble2 aku kne gi uat x tray kat Klinik Pergigian Vijay pulak..sbb kat klinik tu xde uat xtray gigi..aku dbri surat tuk kaci kat klnik tu..sok kalo sempat lps klas pg tu aku nk gegas ke sane..arap2 laa smpat..kalo settle cpt, bawu laa ley uat next treatment dia..

lps dr g sane nnt, kol4 lak kne gi klinik gigi Zahida nih nk bncg tntg nk uat braces nih..aku pun pulang dgn teksi rm4.80..owait..settle..kte smbung esok...


0 comments:

Post a Comment

Wassalam

Wassalam
 

Cerita Hati Emiera Template by Ipietoon Blogger Template